Valikko Sulje
P3570092
WEB_Joy_15.12.2018_Carelia - Kuva- Jyri Keronen24
previous arrow
next arrow

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy

Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy ry on vuonna 1969 perustettu sekakuoro, jonka riveissä on noin 70 laulajaa. Laulajien joukosta löytyy opiskelijoita laajasti eri aloilta, ulkomaalaisia vaihto-opiskelijoita sekä jo työelämässä olevia. Vuodesta 2014 Joy-kuoro on toiminut myös Itä-Suomen yliopiston virallisena edustuskuorona. Kuoroa johtaa Matti Makkonen.

Kuoron ohjelmistoon on vuosien varrella kuulunut monenlaista musiikkia sekä Suomesta että ulkomailta. Ohjelmistosta löytyy niin perinteistä kuoromusiikkia, kansanlauluja ja hengellisiä lauluja kuin rockia ja elokuvamusiikkia. Kuoro on myös levyttänyt yhteensä 5 levyä, joista löytyy kuultavaa monenlaiseen makuun.

Joy-kuoro konsertoi säännöllisesti ja on esiintynyt myös ulkomailla muun muassa Italiassa, Venäjällä, Yhdysvalloissa ja Serbiassa. Vuosina 2016 ja 2018 Joy-kuoro isännöi Joensuussa ideoimiaan Valtakunnallisia opiskelijakuoropäiviä, joiden tarkoituksena on koota yhteen opiskelijakuoroja ympäri Suomen laulamaan ja verkostoitumaan.

 

Matti Makkonen

Kuoronjohtaja

2022 –

Matti on musiikin monitoimimies, joka on esiintynyt sekä sellistinä että kapellimestarina sekä Suomessa että ulkomailla. Makkonen on valmistunut sellonsoiton ja musiikinteorianopettajaksi Kuopion konservatoriosta, lisäksi hän on opiskellut kuoron- ja orkesterinjohtoa.

Huba Hollókői

Kuoronjohtaja

kevät 2022

Vuoden 2022 kevätkauden Joy-kuoroa johti kapellimestari-viulisti Huba Hollókői. Huba on työskennellyt useiden johtavien orkesterien kanssa, kuten Radio Philharmonic Orchestra, Hollannin filharmoninen orkesteri, Residentie Orkest, Noord Netherland Orchestra ja Holland Ballet Orchestra. Hollókői on suorittanut sinfonia- ja oopperajohtamisen tutkinnon Sibelius-Akatemiassa.

Ensimmäisen kerran Huba ja Joy tekivät yhteistyötä vuoden 2019 syksyn suurprojektissa Carmina Burana, joka esitettiin Joensuun Areenalla

[Lähde: www.hubahollokoi.com]
[Kuva: Zsófi Raffay]

Mari-Annika Heikkilä
Kuoronjohtaja
2017 – 2021

Musiikkipedagogi Mari-Annika on suorittanut musiikin maisterin tutkinnon Sibelius-Akatemiassa, sekä Karlsruhen musiikkiyliopistossa.

Heikkilä on tehnyt Laulun A-tutkinnon Petteri Salomaan johdolla erinomaisin arvosanoin v. 2013. Kuoronjohdon B-tutkinnon Mari-Annika suoritti Sibelius-Akatemiaan erinomaisin arvosanoin v. 2018. Tällä hetkellä hän jatkaa kuoronjohdon A-tutkintoa Heikki Liimolan ja Jani Sivenin opetuksessa.

Mari-Annika, kuorolle tuttavallisemmin Mannika, on innostava, kannustava ja energiaa täynnä oleva supernainen, joka haasteellisissa(kin) tilanteissa pitää pään kylmänä ja johtaa kuoroa varmoin ottein treeneistä aina konserttilavoille asti.

Helena Hulmi

Kuoronjohtaja

1984 – 2017

Musiikkikasvatuksen lehtori, dir.cant. Helena Hulmi. Helena on ollut musiikin ympäröimänä lapsuudestaan asti ja musiikin maisterin tutkinnon hän on suorittanut Sibelius-Akatemiassa. Joensuussa hän on toiminut Itä-Suomen yliopiston musiikkikasvatuksen lehtorina vuodesta 1984 ja johti kevääseen 2017 saakka työnsä ohessa Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy:ta.

Aikaisemmin hän on johtanut myös muun muassa Joensuun poikakuoroa ja lauluyhtye Sonettia sekä Itä-Suomen yliopiston henkilökunnan laulajia. Helena sai Tasavallan presidentin myöntämän kuoronjohtajille myönnettävän korkeimman mahdollisen arvonimen Director Cantus keväällä 2013.

Joy-kuorosta lähtöisin olevia aktiivisia kokoonpanoja:

Kvartsi

Kuva: Jyri Keronen
Nopeasti yleisön tietoisuuteen noussut Lauluyhtye Kvartsi on neljän nuoren miehen kvartetti, joka tarjoaa kuulijoilleen monipuolista kvartettinautintoa unohtamatta mieskvartettien perimmäistä tarkoitusta, juomalaulujen ja serenadien laulamista. Kvartsi uusii jatkuvasti ohjelmistoaan ja etsii mitä erilaisempia sovituksia ohjelmistonsa lisäksi, unohtamatta ryhmän omia teoksia.

”Parempaa kuin aamukahvi”

The Lowbirds

Kuva: Maija Joensuu
fiSuomi